top of page

Alvina & Gard

Över en kopp svart kaffe och den mörkaste chokladen möttes två färgstarka musiker med varsin drös nya låtar. Ur detta bildades Alvina & Gard, en duo med musikaliskt spring i benen och en brinnande törst efter nya äventyr. I april bjuder de in till sin värld av egenskriven musik med debutalbumet Tillflykten på Varva Records.

Gryning, stig och skymning är några av de ställen som Alvina & Gard besöker på sin resa genom albumet. Ställen som ger trygghet. Ställen att vända sig till för att fly från det som är svårt. Tillflykter i en värld som ibland verkar ha löpt fullständigt amok. 

På lekfullaste allvar skapar de nya sätt att berätta med låtspel på två fioler. Förankrade i svensk och norsk tradition balanserar de längst ut på kanten i fri improvisation och kontrapunktiska stämmor, hela tiden i tätt samspel och med glimten i ögat. Kaxigt och kul.

Alvina Herbinger Rygne har sina rötter i svensk folkmusik och är riksspelman på låtar från hemtrakterna i Närke.

Gard Nergaard är en musikalisk nomad som gärna går över ån efter inspiration, men har sin grund i traditionen från södra Norge. De har båda växlat mellan djupdyk i tradition och nyskapande projekt och har numera Stockholm som bas.

bottom of page